I kontemplation över allt jag gav under 2010

Livets smultron
Nu är snart året 2010 slut.
Det är nu vi ska sätta upp mål för nästa år, så att vi kan få ett ännu bättre år än vi lyckades åstadkomma i 2010.
För de flesta av oss blir det bara "luftmål" för att vi aldrig tar tag i att göra det vi vill verkligt. Så varför överhuvudtaget sätta mål? Sätt istället en sak på agendan och gör den ! När du är klar kan du göra något mera.
Jag vill istället titta på vad jag gav 2010.
Jag gav mig själv möjligheten att utvecklas och växa i 365 dagar. I varje samtal, möte, diskussion, skrattattack, frustration, möte eller andra situationer har jag haft den stora förmånen att välja mitt förhållningsätt och mitt fokus.
Ibland har jag valt ett fokus och förhållningsätt som har gjort mig illa, jag har blivit arg, känt mig liten, ensam, svag eller osynlig.
Ibland har jag valt fokus och förhållningsätt som har gjort mig lycklig, glad, fylld av energi, omgiven av vänner, jag har fått support coh växt mig stark. Alla som jag har haft möjligheten att möta under året har varit till hjälp i min utveckling.
Stort tack till dig för allt du gav och för att du tog emot mig som den jag är.
Låt oss alla göra år 2011 till det året då vi öppnar upp för möjligheten att vi tillsammans kan skapa underverk. Genom att mötas nyfiket, öppet och med kärlek till ögonblicket vi delar.

Mera mord än kärlek i tv & tidningar, varför ?

Varför, varför, jag undrar vad är det för fel? Fel på människan menar jag. Hade en tanke om att se på tv i dag. Kollade tv tablån och slogs för sjuttielfte gången av vilken skit det är som sänds ut till människorna. Lekprogram eller matprogram....varför då? För att slippa leka och laga maten själv.Att som åskådare ändå känna en falsk delaktighet. Sport & sport & trav....suck. Nyheter som upprepar sig i det oändliga. Samma rubriker i våra nyhetsbevakningar dag efter dag. finns det inga goda nyheter värda att ta upp i ljuset ? Är det bara tragedier som för oss samman, är det eländet som knyter banden till våra medmänniskor? Sedan alla dessa närgångna program om mord och mördare. Är männsikan så morbid att det är att förgylla tillvaron att ta del av detta? Är det stärkande för själen att se styckade,knivskurna, sönderslagna närbilder på människokroppar? Jag tycker det är obehagligt och skrämmande att vi ser det som underhållning. När det visas kärlek, närhet, sex eller kyssar på tv då varnas det i media och det sänds sent på dygnet så ingen ska bli upprörd. MEN HALLÅ !!! Kärlek är det mest naturliga för människan och det som stärker själens energi. MERA KÄRLEK TILL FOLKET !!

Vi har haft fel på ventialtionen


Så hur blir livet när man hela tiden andas in samma luft ?
Jag vet efter att hela julhelgen haft fel på ventialtionen i lägenheten.
Luften blir stillastående, alla dofter ligger kvar i rummen efter matlagning och efter nattens sömn. Dofterna från duschen och toaletten dröjer sig också kvar som ett varmt och fuktigt täcke.
I natt låg jag och längtade efter luft !!!! Tanken att gå upp flytta alla orkideérna i sovrumsfönstret till köket och öppna sovrumsfönstret på vid gavel slog mig, men med 8 minus grader utanför fönstret gjorde jag valet att andas samma gamla luft en natt till.
Så kommer jag hem efter lunchen och ventilationen fungerar igen , UNDERBART ! Luften är fri.

Min reflektion över detta är att vi ofta stannar kvar i samma "luft", vi tvingar oss att andas in samma gamla energier om och om igen. Att låta luften/energierna cirkulera fritt att öppna våra inre fönster på vidgavel och släppa in ny luft gör livet livsenergierna ljusare och friare.
När känslan att livet kväver mig dyker upp, då har jag garanterat andats samma luft alldeles för länge.

Hur byter jag då luften i mitt liv? Jag gör det genom att aktivt göra andra sorters val, kan vara att äta annan sorts mat, byta promenadstråk, ringa den där personen som jag länge tänkt, baka istället för att köpa bröd, välja en tvfri kväll, ge din livskamrat eller vän en skön massage .........m m

Julbord

Så har jag ätit det obligatoriska julbordet.
Jag undrar bara vad är det som gör att vi stoppar i oss allt detta, just nu, i den tid vi lever, 2010 ? 
För mig som är vegetaria,n består julbordet av väldigt lite mat..möjligen llite garnering och rödkål.
Borde det vara dags att gå över till flera sundare alternativ även på julbordet ?
Var sedan på en ordnad fest för ljus arbetare alltså sådana som arbetar för att planeten och vi alla som bor här ska få ett mera kärleksfullt och medvetet liv, Där serverades det vegetarisk buffé, massor av god och närande mat som också borde finnas på våra traditionella julbord.
Så kära kockar lär er mera om alternativ till kött, kyckling och fisk. Det gynnar planeten, djuren och människan.

Hjärtats andetag

Måste bara skriva några rader om det viktigaste vi har andningen , inser att jag gjorde det häromdagen också.
Men all vår stress grundar sig ju på att vi är så dåliga på att andas. Jag själv vet precis när jag slutar andas och bara kör på. Då tappar jag saker, glömmer saker och gör lite här och lite där. Tar jag med sedan samman och ger mig själv syre och fokusering så är jag i kapp på nolltid.

Ta dig tid till det varje dag. Vi lever i en tid av ständiga förändringar och behöver hålla kontakt med vårt hjärtas röst. I dag på stan så läste jag " Det är i hjärnan vi ställer frågorna, men det är med hjärtat vi svarar".

Så var i kontakt med ditt hjärta. Du kan praktisera hjärtandning.

Lägg dig ner och andas djupt ner i ryggen.
Låt kroppen sjunka ner. Ta kontakt med bröstkorgen.
Flytta dtt fokus till bröstbenet och lägg fokus bakom bröstbenet i ditt hjärta. Föreställ dig nu att det sitter en mun på bröstet som har direkt kontakt med ditt hjärta. Andas nu ut och in genom munnen.

Håll fokus på bröstkorgens mun som andas in och ut.

Föreställ dig sedan att det ligger ett lätt ljust moln över din bröstkorg och det molnet innehåller en händelse som skapade kärlek, glädje eller tacksamhet i ditt liv. det kan var ett möte med en annan person eller med ett djur eller en naturupplevelse .

Andas nu upp i molnet och dra ner den känslan in i ditt hjärta.
Känn hur det ögonblicket fyller dig med samma härliga känsla, låt nu hjärtats puls dela med sig av den här känslan ini varje cell i kroppen. Känn hur hela du är den här känslan just nu.
Fortsätt andas in i genom munnen på bröstet en stund till

Vad vore en dag utan promenader

Jag har fantastiska promenadstråk i min närhet.
Idag pulsade vi dock i djupsnö på oplogade vägar. Funderingar som kommer när kroppen är i rörelse är, att hur ska det bli om jag flyttar ut på landet? Där finns ju bara landsvägen eller skogen att promenera i.
Det fungerar ju alldeles utmärkt på våren och sommaren, men hösten och vintern. Ska jag ta bilen in till stan för att promenera? Eller vill jag bo i stan då?

Snart är det jul, här kommer julklappstipsen som räddar julen !

Julen är snart här med en önskan om gemenskap och närhet.
Vi borde alla ta och verkligen ge av oss själva denna jul, det är gratis och skapar gemenskap och närhet mycket bättre en ett paket med en pryl som du ändå stoppar in i skåpet.

Ge sådant som du vet öppnar sinnena. Våga vara innerlig med din gåva. Den bästa gåvan är den som kommer från hjärtat.

Ge bort egenhändigt gjorda presentkort på middagar, massage som du ger, tvätt av bilen, städning, hjälp med att rensa i röran, bakning av bröd, picknick i vår, cykeltur en sommarkväll, klippning av gräset, plantera en blomma till våren, samla ihop prylar och arrangera loppis, fisketur, gå upp i ottan och kolla på svanarna i vår och en tur i skogen med svampplockning.

Säkert kan du komma på flera möjligheter till gemenskaps skapande julklappar.

En solig vinterdag på landet


Enkla tips för att höja din energi nivå.

Bestäm dig för att varje dag ge dig själv 10 minuter.
Det är du värd.

Jag tror nog att du alltid har 10 minuter att avvara till någon annan eller till något annat, så ge det nu till dig själv. Se det som en investering som du kan få mångfalt tillbaka på i en nära framtid. Ok vad ska du då göra på dessa 10 minuter varje dag.

Steg 1: är att lägga in det på ungefär samma tid varje dag, ungefär som att borsta tänderna. Då blir det en vana.
Andas.....andas.....andas. Sitt bekvämt och lägg händerna på magen så att du kan känna inandningen möta dina händer.
Fokusera på mötet mellan händer och mage.

Steg 2: Knacka in energin i kroppen. http://www.youtube.com/watch?v=Vr-FEoY440g Enklast är att följa Donna Eden , steg för steg.
Dessa knackningar är helt underbara att starta dagen med. Jag har själv gjort det i över ett års tid och har dämpat min övergång in i klimakteriet med strålande resultat. köp gärna hennes bok EnergyMedicine for Women
Gör dessa övningar varje dag och du kommer att få mera energi och kroppen kommer att tacka dig.

Vill vi verkligen vakna upp i våra medvetanden?

Jag ropar HALLÅ !! Är vi verkligen redo för att ta tag i våra liv.
Vill vi bli mera medvetna om vad vi själv är, medskapare, i det som kallas liv. 
Jag läser tidningen och ser mig omkring. Jag undrar vad är det som händer?

Överallt så skrivs det om hur bra det är för våra kroppar att vara i rörelse/träna, det tror jag minsta lilla barn vet i dag. Samma sak med maten, den debatten som varit om kemikalier i maten har nog gjort så alla vet att vi mår bäst av mat gjord från grunden, mat utan tillsatser.

Men vad är det jag ser?
Jag ser människor fortsätta som tidigare, som strutsar stoppar de huvudet i sanden och hoppas att det går över. Är det helt enkelt så att vi gillar att må dåligt? Att vi älskar att få beklaga oss över våra ovanor för det ger oss en identitet, även om den är åt det negativa hållet.

Gemenskapen bygger många gånger på våra destruktiva vanor i stället för våra uppbyggande vanor. Är det för att hälsomänniskan är tråkig? För att det är trist att äta grönt och känna sig lätt och energirik i kroppen, när det går att äta en pizza och öl och känna sig tung och trött. Våra vanor är våra banor. Men det går att bana en ny väg bara du går den tillräckligt många gånger.

RSS 2.0