Maten vi äter

Lyssnade på radion i dag när vi satt i bilen på väg ut till landet. På nyheterna pratades det om att vi slänger för mycket av den maten vi köper hem, närmare 30 % åker i soporna. Så nu ska det forskas på hur vi kan minska "matslängadet". En teori enligt forskaren var att maten är för billig ???

Jag tror att vi snarare fastnar i reklamens vackra värld. Vi tror oss om att bara vi köper det och det så kommer våra måltider att bli fantastiska. Ett bra exempel är ju julbordet som bara ska innehålla ALLT oavsett om vi tycker om det. Men det hör till och ska finnas där...för vem äter sylta,grisfötter och massor av olika sorters sillar och korvar.
Jag tror vi har en ambition att laga och äta det vi köper men snubblar på mållinjen p g a brist på ork.
Sedan har vi en rädsla för att maten vi äter ska vara gammal, alltså slänger vi mat som vi tror kan vara skadlig för oss. Vi är mera rädda för gammal mat än att maten ska innehålla tillsatser.
En annan sak jag funderat över när det gäller mat är att på varje tv kanal i dag finns det matprogram. Program som ska locka oss att laga nya maträtter. Kockarna är trevliga och maten de lagar ser enkel och mycket god ut. Njutningsfullt betraktar vi tv rutan och känner lusten att laga maten nästa dag.
Väl i butiken blir vi överfallna av alla färdiga och halvfärdiga rätter vars bilder lovar så mycket. Billigt är det och färdigt är det, så enkelt bara att värma upp. Där spricker drömmen att själv laga maten. Vi blir bekväma.
Det är bara det att när den där färdiga maten väl är uppvärmd så verkar den ha tappat både färg och form och är långt i från bilden på förpackningen och smaken , tja soptunnan nästa.

Ett visst mått av ansträgning skapar frihet !
Jag lagar min mat från grunden,vilket ger mig en frihet att äta bra mat fri från tillsatser. Min kropp älskar det.
Jag äter mycket RAW food och är vegetarian sedan 15 år.
För många i min omgivning är det besvärligt och verkar omständigt att äta som jag gör, för mig är det frihet.

Bästa "piggadrinken" gör du med ett visst mått av ansträngning :)
1 blodgrape
1 apelsin
1 blodapelsin
Ta fram ett stort glas
Dela frukten på mitten,gröp ur fruktköttet med en sked eller kniv, rätt ner i glaset.
Pressa ur all saften, ner i glaset.
Pudra över cocosflingor och kanel.
Rör om.
Njuts bäst med sked.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0